Sterilisatie katten

Een gemak voor de poes

Algemeen

Castratie (verwijderen van de eierstokken) bij een poes houdt in dat de poes onvruchtbaar gemaakt wordt en dat zij ook geen last meer heeft van krolse periodes. Na de sterilisatie (castratie) is het dus niet meer mogelijk voor de poes om kittens te krijgen..

Om een kat te steriliseren worden de eierstokken compleet verwijderd. In sommige gevallen wordt ook de baarmoeder verwijderd, bijvoorbeeld als de baarmoeder van de kat afwijkend is

Voor meer info 

Met sterilisatie wordt de operatie bedoeld, waarbij de beide eierstokken worden verwijderd. De baarmoeder wordt alleen verwijderd als deze er afwijkend uitziet. De poes wordt door het verwijderen van de eierstokken niet meer krols en dus ook niet (schijn-) zwanger. In feite is castratie het juiste woord voor deze operatie.
Wij adviseren om het steriliseren op een leeftijd van 6-10 maanden te laten doen. Na de operatie heeft de poes hechtingen. In deze periode moet de poes binnen blijven. Verder ,om te zorgen dat ze niet gaat likken kan ze een kraag of speciaal een kattenshirtje dragen.

Vanaf een leeftijd van ongeveer 6 maanden kan de eerste krolsheid bij de poes optreden (gemiddeld op 9-10 maanden) en duurt vaak ± 7-9 dagen. Tijdens de krolsheid kunnen de volgende dingen opvallen: onrust, aanhankelijkheid, 'miauwen', rollen en wisselende eetlust.Vervolgens kan de krolsheid soms wel om de 2 tot 3 weken optreden. Aangezien de poes zich graag wilt voorstellen in deze periode aan katers, is het gewenst om haar dan binnen te houden. 

 Wondverzorging en nacontrole

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Heeft u nog vragen over wat u gelezen heeft 

Bel ons gerust voor advies: 070-511 45 46